Træk din regning fra i skat

Det er nemt at trække malerarbejdet fra i skat

Du kan trække håndværkerarbejde og serviceydelser i din helårsbolig eller fritidsbolig fra i skat. Det gør at du kan spare mange penge på det malerarbejde vi tilbyder. Det kaldes for håndværkerfradrag eller servicefradrag, mens det mere formelle navn er BoligJobordning. Dog er der sket ændringer for 2019, således den nye ordning er blevet mere grøn, men der er stadig en kontant besparelse af hente på din håndværkerregning.

BoligJobordning for 2018

BoligJobordningen giver fradrag på op til 6.000 kroner per person for serviceydelser i hjemmet som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde. Og BoligJobordningen giver endvidere fradrag på op til 12.000 kroner per person for håndværksydelser med et grønt sigte, hvilket vil sige energibesparelser.

Det betyder, at hver person kan få et samlet fradrag på i alt 18.000 kroner, hvis begge fradrags kategorier udnyttes fuldt ud. Det er med andre ord 36.000 kroner for ægtepar og samlevende par, der er at spare, når man bruger fradraget. Dog gælder fradraget kun arbejdsløn, og arbejdet skal være opført på Skats liste over godkendte ydelser for service og energibesparelser. Inden for malerarbejde kan du blandt andet opnå fradrag for: Udvendig maling af døre, udvendig maling af ydervægge, udvendig maling af vinduesrammer.

Det er nemt at registrere dit håndværkerfradrag

Dit håndværkerfradrag i BoligJobordningen fungerer ved, at hver voksen person i husstanden kan få fradrag på henholdsvis håndværkerydelser og serviceydelser. Men I skal selv indtaste jeres egen andel, eftersom beløbet ikke automatisk overføres mellem ægtefæller.

Bemærk, at I skal have betalt regningen elektronisk, enten til håndværkeren eller til den i husstanden, som har betalt regningen. Derpå skal beløbet skrives på selvangivelsen sammen med nogle få oplysninger. Desuden skal I have en faktura (eller en skriftlig erklæring, hvis arbejdet er udført af en privatperson).

Læs mere på skat.dk, eller kontakt os for yderligere spørgsmål.

Få et uforpligtende tilbud